KONYA / KARATAY - Çumralıoğlu Vakfı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan EBA kazanım ve değerlendirme testleri öğnecilerimize çözdürülüyor. Öğrencilerimiz bakanlığımızın diğer yardımcı kaynaklar. meb. gov.tr ve ods.eba.gov.tr gibi istelerinden aktif bir şekilde faydalanıyorlar.

Mrt

Okulumuzda daha önceden kurulan ve faaliyetlerine devam eden STEM-A atölyesinde öğrencilerimizin teknolojik alanda temel seviye eğitimlerini tamamlamak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Erejik bir ortam istekli genç kadroyla teknoloji alanında her yeniliğe, her eğitime hazırız ve durmadan ilerliyoruz.

Mrt

Ramazan ayının gelişi yüzleri güldürürken, gönülleri de huzurla doldurdu.Ülkemizdeki deprem nedeniyle zor günler geçirilen bu dönemde okulumuzda on bir ayın sultanına kavuşmanın sevinci yaşanıyor.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü için  düzenlendigimiz etkinlikler kapsamında   şiirlerle, tiyatrolarla kahraman şehitlerimizi andık. Duygu dolu anlar yaşanan programda onlar için okuduğumuz hatimlerimizin duasını yaptık. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Karatay Belediyesi Kültür müdürlüğünün organize ettiği  Akif ve İstiklal marşı adlı tiyatro gösterisi sınıflarımız da sunuldu.Ögrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Tiyatro ekibine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz tüm öğrencilerine her ay kazanım değerlendirme testlerinin yanı sıra 11. ve 12 sınıflara ayda en az iki-üç deneme sınavları yapılmaktadır. 12. sınıf öğrencilerine ikinci dönemin başından itibaren istekleri doğrultusunda haftada bir deneme sınavı yapılmakta, sınav analizleri önceki sonuçlar ile karşılaştırılıp öğretmenlerimiz tarafından sonuçlar değerlendirilmektedir.

Mrt

Okulumuzda Bağımlılıkla Mücadele çalışması yapıldı.

Okul Rehber Öğretmeni Arif DEMİRTAŞ tarafından öğrencilerimize bağımlılıkla Mücadele ve Bağımlılık yapan maddelerden korunma konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Bu çalışma ile Öğrencilerimize tütün bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, alkol bağımlılığı vb. bağımlılık yapan maddeler ve korunma yolları konularında farkındalık kazanmaları sağlanmıştır.

Mrt

Karatay İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Kara Bey okulumuzda öğrencilere yönelik "Dijital Mahremiyet ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Çağımız gençlerinin en önemli problemi olan sosyal medyayı yanlış kullanma, mahrem bilgiler ve fotoğraflar paylaşma, aslı olmayan, kaynağı teyit edilmemiş haberleri yayma v.b konularda oldukça verimli bir söyleşi oldu.

Şbt

Okulumuz Felsefe Öğretmeni Sümeyya YILMAZ'ın öğrencilerinden Avukat Ömer Samet AKDAĞ Bey'le bir söyleşi gerçekleştirdik.Kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Depremlerde vefat eden kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz için duada buluşuyoruz.

May

Okul rehber öğretmenimiz ve sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından sınıflarda öğrencilerimize teknoloji okuryazarlığı, dijital beceriler, web araçları, dijital platformlar ve e içeriklerin etkin kullanımı ile ilgili bilgiler verildi. Günümüzün hem en büyük avantajı hem de en büyük problemi olan teknoloji, dijital veriler ve platformların doğru kullanımı anlatıldı öğrencilerimize. Özellikle sosyal medya platformlarında gereğinden fazla zaman geçirilmemesi, ziyaret edilen sitelerin güvenilirliği, bilgi kaynaklarının teyit edilmesi gibi konularda rehberlik yapıldı.